37 Godina Joj je Tek!

Posted on

Dana 25. veljače 2018.godine u 18h ponovo se sastaje Vlada u sjeni. Razlog nije  imenovanje novog povjerenika  Agrokora niti debata povodom odgovornosti za pisanje Lex Agrokora, već je povod sastanka rođendan Ministrice doline i oblina. Koji? Iako se ženu ne pita za godine, možemo ipak reći. Ima 37 godina.  

Mjesto okupljanja je konoba u Karpijanu, a sastav Vlade je gotovo pa cjelovit. Iz mračnih voda prošlosti izronila je Ministrica magle  koja se neočekivano pojavila na ovom summitu.

rođendan mi bez tanje.jpg
Krnja Vlada

Nedostaje nam jedino Ministrica krema i dilema koju opravdavamo jer seli proizvodnju u Novigrad, ali joj ipak dajemo mali crveni karton jer je umjesto ovog sastanka izabrala rekreaciju i to ples u Poreču. S Robertom. Mislim!

rođendan sve mi
Vlada u skoro punom sastavu

Dok vani pleše orkanska bura i ljubi nam ne samo koljena već i lica, ulazimo u prostor konobe koji je Ministrica dolina i oblina uredila i to ne samo prigodno već i više od toga. Razumljivo je to, jer ipak se samo jednom u životu ima 37.

rođendan majaMora se istaći da zasluge za uređenje stola, ali i samog prostora te paljenje vatre u kaminu pripada najstarijem sinu naše slavljenice i njegovoj djevojci Maji. rođendan kamin

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve smo mi znale da je naša slavljenica kuharica i pol, ali ovaj put je nadmašila sebe. Imamo juhu od oslića, salatu od hobotnice, pitu od sira i pršuta, sveže pečeni domaći kruh te štrudlu od jabuka i tortu.

Večera za pet (i opet)!rođendan dva poklona.jpg

Teško mi pada ali moram uputiti pohvale  vanjskom članu i ađutantu naše slavljenice, čuvenom Nenadu od Kose. Bio je s nama kratko, ali je ušao u legendu i moram reći da mi je bilo čist žao kad je otišao.

Ministrica sadnje i gradnje je donijela zborni poklon Vlade, dok  Ministrica komunikacija i dezinformacija predaje ručno ukrašenu bocu šampanjca za ženu koja iz godine u godinu izgleda sve bolje.  Svaka joj je na mjestu. Mašala!

Iz Zagreba je došla Ministrica primorja, mora i podmorja i donijela vijesti iz nesvijesti, točnije sa sajma nautike. Kratko rečeno ona kaže, na Zapadu ništa nova, ali su dvije njezine sugestije u obliku amandmana uvrštene u prijedlog Zakona. Mašala!

Ministrica ića i alkoholnih pića se ovaj put povukla u ilegalu i u osami i tišini degustirala vina. Odlučila se mislim za bijelo. Ne treba zaboraviti ni Ministricu degustacije i ablacije koja ovaj put degustira manje više sve od klope (čak i poneko piće), te je kao i svi mi puna hvale za kuharicu slavljenicu.

Nazdravljamo slavljenici i dajemo pohvale ne samo za klopu nego i za organizaciju, konobu, lokaciju, smještaj, ljubaznost kao i popratno osoblje, dakle kompletni ugođaj.rođendan kredenc.jpg

Iako nemamo papiriće za ocjene, jednoglasno i javno kažemo:

“Romana, potukla si sve konobe i restaurante u kojima smo bili i ti si jednostavno prva i jedina.”

Marina Duić Manojlović

Komentiraj